dimarts, 31 d’agost del 2021

Preguntes freqüents

 

Aquesta informació és només orientativa:

1) He activat la classroom però no hi puc entrar ara: Quan succeeix aquest problema, és perquè no heu entrat amb el vostre usuari de la classroom . Tanca totes les sessions de gmail i entra novament amb el correu d'inscripció del curs" 

2) No em deixa editar la UD/SA: Per baixar la plantilla anar: Fitxer/Baixa com a/ Elegir tipus de document (DOC/ODT). S'obrirà el nou document i el podreu editar”. Una vegada acabada la UD/SA s´ha d'enviar al correu del vostre formador/a

3) Encara no han introduït els cursos al portal del personal: "Malgrat a vegades sigui més ràpid, el Servei de Formació Homologada i Capacitació pot necessitar per validar el curs i inser-ho al portal del personal entre 1 a 3 mesos, és a dir, el mateix temps que sindicats i altres entitats col·laboradores, sempre comptant des de la recepció de les actes. Recordau que és el Servei de Formació Homologada i Capacitació la responsable d'introduir els cursos al Portal del Personal una vegada validat. Malauradament i degut al volum de feina del SFHC, aquest temps es pot veure incrementat". 

4) He de registrar jo els cursos d'ABCAL? Si teniu portal del personal, els alumnes aptes se´ls inserirà el curs al seu portal automàticament, una vegada validats pel Servei de Formació Homologada i Capacitació de la Conselleria d'Educació. Si no teniu portal del personal, els haureu de registrar personalment.

5) Si no tenc portal del personal com i quan rebré els certificats.Si alguna persona no té accés al portal del personal se li enviarà el certificat telemàticament amb signatura digital al seu gmail, una vegada s'hagi validat també pel Servei de Formació Homologada i Capacitació de la Conselleria d'Educació”. "Malgrat a vegades sigui més ràpid, el Servei de Formació Homologada i Capacitació pot necessitar per validar el curs i inser-ho al portal del personal entre 1 a 3 mesos, és a dir, el mateix temps que sindicats i altres entitats col·laboradores, sempre comptant des de la recepció de les actes. Recordau que és el Servei de Formació Homologada i Capacitació la responsable d'introduir els cursos al Portal del Personal una vegada validat. Malauradament i degut al volum de feina del SFHC, aquest temps es pot veure incrementat". 

6) No sé quin tema triar per desenvolupar la UD/SA. La UD/SA es desenvoluparà en base el tema del curs i s´ha d'orientar al vostre alumnat".  

7) Puc triar jo els objectius/criteris d'avaluació de la UD/SA que vulgui?  “Sí, podeu triar els objectius/criteris d'avaluació i continguts que volgueu sempre i quan estiguin relacionats amb el tema principal del curs”.

8) On he d’enviar la UD/SA i com? "S'enviarà mitjançant un sol e-mail al vostre formador/a en format "PDF" amb el mes i codi del curs". L'e-mail del formador ho podeu trobar al tauler d'activitat: NORMES D'OBLIGAT COMPLIMENT PER DESENVOLUPAR EL CURS CORRECTAMENT 

9) La UD la puc orientar cap el professorat. No, ja que l’objectiu és que els coneixements nous repercuteixin en el vostre alumnat.

10) No puc desenvolupar la UD per al meu grup-classe. Es poden desenvolupar totes les UD de cada curs per a totes les etapes educatives, des d’infantil fins a batxiller.

11) És obligatori fer la valoració per a superar el curs? quan? Si, la valoració del curs s'enviarà on-line des de la nostra classroom immediatament després de fer les 2 primeres activitats. És un requisit imprescindible de la Comissió de la Formació del Professorat de dia 01 de desembre de 2021. El professorat que no hagi entregat alguna de les 3 tasques (qüestionari, UD/SA i valoració del curs) tindrà una valoració d' incomplet i no s'avaluarà.

12) He d'esperar la correcció de la UD/SA per a fer la valoració? Nola valoració del curs s'enviarà on-line des de la nostra classroom immediatament després de fer les 2 primeres activitats. 

13) Qui corregeix les UD/SA i valora el curs? El nostre equip d’orientadors amb més de 20 anys d’experiència a l’escola pública, en tots els seus nivells i etapes.

14) Contestau els cap de setmana i festius? No, com a professorat tenim els caps de setmana i festius per a descans.

15) Puc demanar dubtes específiques del curs o enviar la UD/SA a Informació General? No, l´heu d’enviar al vostre formador/a.

16) Fins quin dia puc enviar el qüestionari? Fins dia 20 de cada mes.

17) Fins quin dia puc enviar la UD/SA? Fins el dia i hora de l’acabament del curs. Veure (Tauler d’activitat).

18) Quin dia es tanca el cursEl tancament del curs és dia 28 a les 24:00h, exceptuant el mes de febrer que serà dia 26 a les 24:00h. A partir d'aquest dia, només s'avaluarà les activitats ja entregades.

19) M'acab d'apuntar a un curs amb vosaltres, quan començarà? com ho podré activar? necessit alguna cosa més? que he de fer per aprovar? quin horari té? serveix el meu correu corporatiu? Rebreu un enllaç d'accés al vostre gmail a principi de mes (dia 1 i 2), per ordre d'inscripció o un codi d'accés manual (personal i intransferible) si el curs està començat. Per començar el curs és obligatori llegir el tauler d'activitat i instruccions. El resguard de pagament et reserva una plaça al curs. No necessites res més. El curs consta de 3 tasques obligatòries: dos d'exercicis (qüestionari i UD/SA envers la teoria) i una valoració del curs, les quals s´han de desenvolupar i aprovar. És de 50 h mensual sense horari establert i romandrà obert fins el dia del tancament. No funciona el correu corporatiu

20) M´he inscrit amb un correu que no és gmail, el puc emprar? I un correu corporatiu? No, ja que no podrem activar la teva classroom i el corporatiu tampoc perquè presenta incompatibilitats al no estar associat a la nostra entitat. Necessites un @gmail.com

21) Her fet la inscripció i encara no tenc el link d’activació? Revissau el gmail que vareu donar a la inscripció, recordau que ha de ser un gmail i que els corporatius no funcionen. Si el gmail és correcte, se us enviarà un link d’activació manual el més aviat possible a principis de mes. En el cas de no rebre el link manual, notifiqueu la incidència abans de dia 10. 

22) Com puc saber si un curs està validat per Formació Permanent del Professorat? Els cursos validats s'insereixen directament al Portal del Personal o s'envien a aquelles persones que no tenen Portal del Personal mitjançant certificat digital per gmail.

23) Puc demanar els certificats en paper? Si, aquelles persones de cursos d'anys anteriors o que vulguin el certificat per a altres borses d'altres administracions o comunitats, o altres causes, poden demanar el certificat telemàtic. Posteriorment ho podreu imprimir, si escau. Mirau la despesa per certificat. Important, consultar abans si els cursos ja estan validats pel Servei de Formació Homologada i Capacitació de la Conselleria d'Educació.  https://stopmobbingillesbalears.blogspot.com/2020/08/enviament-certificats.html

24) No conec el correu del meu formador/a, ni els terminis d'entrega del qüestionari, UD/SA i valoració. Et recomanam llegir bé el tauler d'activitat de la teva classroom, ja que en el primer apartat titulat: NORMES D'OBLIGAT COMPLIMENT PER DESENVOLUPAR EL CURS CORRECTAMENT, tens tota la informació necessària.

25) No se com posar el nickname: El nickname del gmail ha de dur identificat clarament el vostre nom .

26) Paypal em fa error. No em deixa fer el pagament. Degut a la relació comercial entre el vostre banc i Paypal, haureu de crear un compte paypal per evitar aquest error en el pagament.

27) Els cursos serveixen per a la borsa d'interins? El seu reconeixement és vàlid per a la baremació dels interins, sexennis i com a mèrit per a les oposicions d´accés a la Funció Pública Docent segons el RD 276/2007-BOE 2/3/2007, en funció de les respectives convocatòries.